Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola

és Alapfokú Művészeti Iskola

Karácsonyi készülődés és ünnepség iskolánkban

Karácsonyi készülődés és ünnepség iskolánkban

Ünnepi készülődésünk keretében hagyományunkhoz híven az adventi koszorú központi helyet kapott iskolánkban, s hétről hétre eggyel több láng aranyozta be aulánkat.

Négy alakalommal lobbant fel a láng: Németh Zoé (1.o.); Mészáros Zsombor (2.o.), Negreán Nóra (3.o.); Horváth Sára (5.oszt.), Demény Petra (6.o.), Koma Csenge Zorka (7.o.) kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményükért gyújthattak meg egy-egy gyertyát.

Negyedik alkalommal a karácsonyi műsor keretében gyújthattak gyertyát a gyerekek. Az első gyertyát Kovács Lilla (4.o.), a másodikat Lengyel Sára (8.o.), a harmadikat Szabó Benjámin Tamás (6.o.), a negyediket a Diákolimpia Duatlon csapatának nevében Novák Lázár Ernő (8.o.) gyújthatta meg.

Az adventi időszakot sok-sok program tette még színesebbé: óvodai mini koncert, szülők által szervezett kézműves foglalkozás alsósoknak/felsősöknek, karácsonyi koncert az iskolánkban és sor került december 22-én a várva várt karácsonyi műsorra is.

A gyerekek által a legjobban várt esemény az iskolai közös karácsonyi műsor. Ilyenkor jelen vannak a szülők, nagyszülők is, akiknek a szemében a kedvesség, szeretet csillog miközben gyermekük, unokáik oly sokat gyakorolt műsorukkal varázsolnak ünnepi hangulatot iskolánkban. Drámajátékkal, hangszeres előadással, betlehemesekkel, énekszóval idézték fel a szeretet ünnepének a meghittségét.                                                                                        

Barta Erika